Water is Life!

WATER IS LIFE!

WATER-IS-LIFE (2)

ZOMER 2016

Voor de zomervakantie hebben wij de sponsoractie Water is Life opgezet om een drinkwatertappunt in Kenia op te zetten. In samenwerking met de lokale bevolking is de installatie inmiddels geplaatst bij een basisschool in het dorp. We hebben het drinkwatertappunt feestelijk geopend. Bedankt team, ouders en kinderen van Ludens kinderdagverblijf Jonas, bezoekers van Speeltuin NoordsePark, Jongerentheater Link, familie en vrienden voor jullie bijdragen!

 

MAART 2016 – een terugblik op de afgelopen maanden:

DECEMBER 2015 – We ontvangen een heleboel enthousiaste reacties op het project Water is Life! In speeltuin Noordse Park doen we wekelijks allerlei activiteiten rondom het thema Kenia en we geven een muziektheaterworkshop aan een groep studenten. In totaal ontvangen we maar liefst een bijdrage van €640,- voor het project Water if Life! Al snel worden de eerste voorbereidingen voor de uitvoer van het project in gang gezet.

NOVEMBER 2015 – De sponsoractie Water is Life! is gericht op de verbetering van de watervoorziening van de basisschool KPATDA in Oyugis.

In 2013 is het schoolgebouw met financiële steun vanuit de lokale overheid door de gemeenschap zelf gebouwd. Management, docenten, ouders en kinderen komen allemaal uit de directe omgeving. Het is dus een echte community school die door de community zelf geleid wordt. Er zijn nu 15 docenten betrokken. En er gaan dagelijk ruim 300 kinderen naar deze school. Naast de schoolbijdragen per kind ontvangt de school geen aanvullende overheidssteun of subsidies. Door het toenemende aantal kinderen en de verouderde watervoorziening die door het intensieve gebruik niet meer werkt willen we voordat het droge seizoen begint (jan/feb 2016) meehelpen in de aanleg van een systeem waarmee het regenwater opgevangen kan worden in een grote watertank en de school van voldoende water kan voorzien en de hygiëne hoog op de agenda houdt. Initiatiefnemers van deze actie, Odak en Saskia, organiseren verschillende benefietactiviteiten en geven o.a. workshops waarvan de inkomsten aan de actie bijdragen.

Doe ook mee en steun de actie Water is Life! met een gift!

IBAN: NL60 INGB 0001 9903 50 Stichting Jongerentheater Link o.v.v. Water is Life!

Advertenties
%d bloggers liken dit: